Golijada u velikom turskom derbiju

Šest golova na derbiju

Golijada u velikom turskom derbiju

Midhat Šljivak

Veliki derbi drugog kola turske Superlige odigrali su na Inonu stadionu Bešiktaš i Galatasaray, a na kraju u pravoj fudbalskoj ljepotici pobjednika nije bilo 3:3.

Bešiktaš je do vodstva stigao već nakon osam minuta igre. Fudbaler Galate Felipe Melo zatresao je vlastitu mrežu za vodstvo Bešiktaša od 1:0. Ipak, u 20. minuti preko Elmandera Galatasaray poravnava rezultat na 1:1, da bi u samom finišu prvog poluvremena pala još dva gola.

Hološko je u 43. minuti pogodio za vodstvo domaćih od 2:1, da bi već u narednom napadu Bulut pogodio za rezultat prvog poluvremena od 2:2.

U nastavku susreta još po jedan gol na obje strane. Hološko je svojim drugim golom u 51. minuti donio novo vodstvo Bešiktašu, a konačan rezultat 3:3 postavio je Inan sa bijele tačke u 86. minuti susreta.






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.