Golijada Valenciennesa i Bastije, remi Bordeauxa i Lorienta

Ligue 1, 30. kolo

Golijada Valenciennesa i Bastije, remi Bordeauxa i Lorienta

A. Haznadarević

U okviru tridesetog kola francuskog Le Championata, završeni su svi susreti subotnjeg dijela programa, a u posljednjih pet mečeva, postignuto je 14 pogodaka.

Ajaccio je na svom terenu poražen od Toulousea rezultatom 3:2. Poveli su domaći nakon autogola Zebine, da bi zatim preko Capouea i Tabanoua preokrenuli rezultat. Adrian Mutu pred kraj prvog poluvremena ponovo poravnava rezultat. Ipak, u nastavku Capoue u 79. minutu iz penala donosi pobjedu gostima iz Toulousea.

 

Ekipa Bordeauxa je izvukla remi u meču sa Lorientom, a rezultat je glasio 1:1. Gol za goste je postiga Aliadiere tri minuta pred kraj prvog poluvremena, a poravnao je Obraniak, zanimljivo, tri minuta pred kraj drugog poluvremena.

 

Evian i Reims su podijelili bodove rezultatom 2:2. Ayite je zabio u 12. minutu, a isti igrač dobija crveni karton tri minuta kasnije. Courtet povećava vodstvo Reimsa, da bi Sagbo smanjio na 2:1 u 68. minutu. U drugom minutu sudijske nadoknade N'Sikulu postiže i drugi gol za Evian.

 

Nancy je sa dva gola u mreži savladao domaći Rennes, a oba gola su pala u nastavku, zabio je Ayasse u 78., te Bakar u 89. minutu.

 

U posljednjem meču, Valenciennes je savladan od strane Bastije sa 4:3. Gomis, Danic i Pujol su pogađali za domaće, dok su iz redova Bastije golove dali Maoulida i Thauvin po dva puta.

 

Ligue 1, 30. kolo

Ajaccio - Toulouse 2:3 (Zebina (AG) 18, Mutu 42 / Capoue 25, 79, Tabanou 32)

Bordeaux - Lorient 1:1 (Obraniak 87 / Aliadiere 42)

Evian - Reims 2:2 (Sagbo 68, N'Sikulu 92 / Ayite 12, Courtet 67)

Rennes - Nancy 0:2 (Ayasse 78, Bakar 89)

Valenciennes - Bastia 3:4 (Gomis 9, Danic (P) 30, Pujol 94 / Maoulida 20, 49, Thauvin 84, 89)

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 







NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.