Golman Guingampa poklonio pobjedu PSG-u

Teška pobjeda

Golman Guingampa poklonio pobjedu PSG-u

Midhat Šljivak
Teme:

Fudbaleri PSG-a savladali su na Parku prinčeva ekipu Guingampa sa 2:0 u susretu četvrtog kola francuske Ligue 1.


PSG je zaprijetio već nakon dvije minute igre. Zlatan Ibrahimović je dobro šutirao, ali je pogodio stativu. Nastavio je PSG sa napadima i nakon toga. Stvarali su prilike, a još jednom su pogodili okvir gola u prvom poluvremenu. Thiago Silva je u 35. minuti pogodio prečku,  a zatim je dobru priliku imao i Cavani, no na odmor se otišlo bez golova.

Promašaju Parižana nastavljeni su i u nastavku. Redom su promašivali Ibrahimović, Cavani, Lavezzi, a gosti su mogli u 78. minuti šokirati Park prinčeva. Mustapha Yatabare je izašao sam pred golmana domaćih Sirigua, ali je sjajnom reakcijom Sirigu spasio svoju mrežu.

Ipak, u nadoknadi je PSG stigao do dva gola. Golman gostiju Samassa je u prvo ispustio loptu Antoineu Rabiotu, koji je pogodio za 1:0, a već u narednom napadu novu grešku golmana gostiju koristi Zlatan Ibrahimović, koji je postavio konačnih 2:0.


10 by vi369

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti