Golman mlade bh. reprezentacije na probi u Monsu

Kenan Pirić sreću traži u Belgiji

Golman mlade bh. reprezentacije na probi u Monsu

D. Kurbegović

Nogometaši Gradine iz Srebrenika nakon samo jedne sezone igranja u Premijer ligi napustili su društvo najboljih ekipa naše države.

Nakon prve polusezone u kojoj su već zaostali za timovima koji se bore za opstanak, rukovodstvo kluba priliku za igru je dalo mladim igračima koji su iskoristili povjerenje, a nekolicina ih je na meti kako klubova iz naše lige tako i iz inostranstva.

Najbolji igrač u prošloj sezoni bio je mladi golman Kenan Pirić, koji je u drugom dijelu sezone svojim sjajnim odbranama na šest utakmica ponio epitet igrača utakmice. Odbrane ovog 18-godišnjaka nisu prošle neopaženo, tako da je mladi Pirić debitovao na golu mlade reprezentacije BiH protiv Makedonije, a dobio je priliku braniti i protiv Srbije. Selektor Vlado Jagodić je kazao da ozbiljno računa na Pirića, te da je ravnoprvana borba za jedinicu u reprezentaciji između njega Jajala i Tirića.

Budući da je Gradina napustila najjači rang našeg nogometa, bivši golman tuzlanske Slobode sigurno će napustiti klub, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba ovaj mladić će u narednom periodu boraviti na probi u Belgiji. Ovo je za naš portal potvrdio i njegov menadžer Admir Husarić.

"Istina je što ste čuli da najperspektivniji golman u našoj zemlji odlazi u Belgiju. Kenan ide u belgijskog prvoligaša Monsa na desetodnevnu probu. On će raditi sa ekipom i dobit će priliku da brani u nekoj kontrolnoj utakmici, nakon čega će stručni štab i rukovodstvo kluba odlučiti da li će potpisati ugovor. Sigurno je da je pred njim velika karijera, a ako se desi da ne ostane u Belgiji nije smak svijeta, jer je još mlad a mnogo klubova iz Premijer lige čeka u redu da ga dovede u svoje redove", kazao je za naš portal Husarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.