Golman Newcastlea mjesec dana van terena

Golman Newcastlea mjesec dana van terena

Midhat Šljivak

Golman Newcastle Uniteda, Tim Krul, odustvovaće najmanje pet sedmica sa terena zbog povrede članka.

Ovaj 24-godišnji Holanđanin povrijedio se prošle sedmice u susretu Evropske lige protiv Metalista u duelu sa napadačem ukrajinskog tima Jonathanom Cristaldom, a dodatnim pregledima utvrđeno je da postoji povreda članka, koja će ga odvojiti od terena narednih mjesec dana.

"Njegov članak je još uvijek otečen. Mislimo da će biti van terena četiri ili pet nedjelja, ali se nadamo da će i ranije se moći vratiti na teren", rekao je menadžer Svraka Alan Pardew.

Newcastle ima problema i sa rezervnim golmanom Steveom Harperom koji ima problema sa leđima, pa će i dalje mrežu ovog tima čuvati treći golman Rob Elliot.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.