Neviđena situacija: Golman pokušao na nestvaran način zaustaviti penal

Izašao je gotovo do izvođača penala

Neviđena situacija: Golman pokušao na nestvaran način zaustaviti penal

M. Šljivak

Nesvakidašnja scena dolazi nam iz jedne od brazilskih liga sa meča Comerciala - Costa Rice.

Gosti su ovaj meč dobili sa 4:1, a ogromnu pažnju privukao je golman Comerciala Martins, koji je na neobičan način pokušao da odbrani svoju mrežu.

Gosti su u 45. minuti dobili penal. Martins nije čekao da protivnički fudbaler šutira već je krenuo prema njemu kako bi zaustavio udarac.

U tome na kraju nije uspio. Napadač Costa Rice Joaozinho zabio je penal za 1:1, da bi u nastavku utakmice njegov tim došao do pobjede.

Naravno, da je Martins odbraio udarac, sudija bi ponovio udarac. Bio je spreman da to napravi, ali gol je postignut i on je pokazao na centar.

Ovo je svakako nešto što se ne viđa često u svijetu fudbala.

Ekipa Costa Rice je uvjerljivo prva na prvenstvoj tabeli sa 22 osvojena boda iz devet utakmica, a Comerical je osvojio samo devet.

Ipak, činjenica da u ligi igra samo šest klubova omogućava im da budu na četvrtom mjestu i imaju učinak od dvoje pobjede, tri remija i četiri poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti