Golman Stijnen je nalošija karika
Stijn Stijnen zna na ovaj način istrčati u prazno

Damir Mirvić sutra debituje za naš A tim

Golman Stijnen je nalošija karika

Stijn Stijnen, golman Belgije je najlošija karika njihove reprezentacije, smatra Damir Mirvić, stoper belgijskog prvoligaša Roeselarea, koji bi u sutrašnjem prijateljskom meču protiv Rijeke trebao debitovati za naš A nacionalni tim.

Mirvić je nosio dres mlade reprezentacije BiH, a uoči susreta na „Kantridi“ biće pod lupom selektora Miroslava Ćire Blaževića koji će u njemu tražiti defanzivca koji bi trebao „popuniti rupe“ u zadnjoj liniji.

„Drago mi je što sam konačno u „A“ timu i učiniću sve da se nametnem selektoru. Vjerujem da ću u susretu protiv Rijeke dobiti priliku i da ću pokazati selektoru da nije pogriješio što me uvrstio na spisak. Poznajem većinu reprezentativnih kolega i ne vjerujem da ću imati problema da se uklopim“, kaže Mirvić.

Obzirom da nastupa u Belgiji dobro poznaje prilike u tamošnjem reprezentativnom fudbalu.
„Imaju izuzetno mladu, ali veoma nezgodnu ekipu. Najbolje upozorenje je činjenica da prije Van Buytena iz Bayerna mjesto na stoperskim pozicijama dobijaju Vincent Kompany i Timmy Simons. Opasni su i u veznom redu, te napadu“, naglašava Mirvić, posebno apostrofiravši dvojicu napadača, te otkrivši mane golmana Stijnena:

“Marouane Fellaini iz Evertona, te naturalizovani Brazilac, De Kamargo su izrazito opasni. Ovaj prvi se ne libi krenuti na trojicu igrača. Cilj mu je samo da dođe do gola. Brazilac je drugačiji tip igrača. Vraća se u sredinu po loptu i ima snage da pretrči “sto kilometara“. Sa druge strane golman Stijnen ima dosta mana, a najveća je istrčavanje ne visoke lopte.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije