Golman Stojković posuđen Wiganu

Golman Stojković posuđen Wiganu

Edmir Škorić

Vladimir Stojković (26) posuđen je iz lisabonskog Sportinga u engleski Wigan, potvrđeno je danas.

Srbijanski reprezentativni golman prvo je januarsko pojačanje za trener Wigana Roberto Martineza. 26-godišnji Vladimir Stojković Sportingov je čuvar mreže, no Portugalci su ga posudili Wiganu koji se bori za opstanak u Premiershipu (trenutno 15. momčad lige).

Prvi golman Wigana, bar za sada, je Chris Kirkland, no Stojković će pored Pollitta i Richarda Kingsona pokušati izboriti to mjesto.

Stojković je za Srbiju branio 29 puta a ranije je igrao za Zemun, Crvenu zvezdu, Nantes, Vitesse, Getafe i Sporting, čiji je član još uvijek.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.