Golman Sturma lizao i ljubio stativu

Zbog problema sa dijabetesom

Golman Sturma lizao i ljubio stativu

Na susret 19. kola austrijske Bundeslige između Innsbrucka i Sturma iz Graca golman gostiju u jednom je trenutku šokirao sve prisutne na stadionu, ali i one koji su utakmicu austrijskog prvenstva gledali na malim ekranima.

Naime, 28-godišnji njemački golman Benedikt Pliquett u jednom je trenutku susreta počeo lizati i „ljubiti“ stativu svog gola.

Ipak, nakon utakmice u kojoj su gosti iz Graca slavili minimalnu pobjedu od 1:0, čuvar mreže Sturma objasnio je šta je ustvari radio.

"Dijabetičar, sam pa mi je naj medicinski tim na bio stative nanio specijalni gel koji reguliše šećer u mojoj krvi", rekao je golman Sturma.

Iako je sve što se čini iz zdravstvenih razloga opravdano, ne možemo se oteti komentaru da je ovakvo nešto pred tv kamerama ipak bilo odvratno. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti