Gomez hat-trickom savladao Cluj
Sjajni Mario Gómez García

Na 'St. Jakob-Parku slavila Roma

Gomez hat-trickom savladao Cluj

U okviru grupe E Lige prvaka večeras su snage odmjerili Basel i Roma, te Cluj i Bayern Munchen, a u obje utakmice slavile su gostujuće ekipe. Ovu grupu "hat-trickom" je obilježio Mario Gomez.

Mariju Gómezu Garcíji bilo je potrebno samo 24. minute da riješi utakmicu sa svoja dva gola. 25-godišnji napadač je prvo pogodak postigao već u 12. minuti, da bi mu isto toliko minuta trebalo da i drugi put zatrese mrežu Cluja. U 24. minuti asistirao mu je veznjak, Bastian Schweinsteiger. Rezultatom 0:2 se otišlo na odmor.

Sjajni napadač reprezentacije Njemačke nije stao na dva gola, u 71. minuti uslijedio je njegov "hat-trick", a opet mu je asistirao Bastian Schweinsteiger. Tačku na 'i' postavio je Thomas Mueller u zadnjoj minuti utakmice, te se ovom pobjedom Bayern plasirao u dalji krug takmičenja.

Vučica iz Rima je povela u 17. minuti preko 23-godišnjeg veznjaka, Jérémyja Meneza koji je postigao gol nakon asistencije Crnogorca Mirka Vučinića. Do kraja prvog poluvremena Roma je udvostručila prednost, a u listu strijelaca se upisao kapiten ekipe Francesco Totti iz penala u 28. minuti. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 0:2.

U drugom poluvremenu nije bilo golova do 69. minuta, a strijelac je bio Alexander Frei koji je vratio nadu Baselu. Rezervista Greco je povisio na 1:3 za Italijane, Shaquiri ponovo donio tračak nade za Švicarce, ali je do kraja utakmice ostalo 2:3.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.