Gomez propušta Azerbejdžan?

Joachim Low u sitnim problemima

Gomez propušta Azerbejdžan?

Edmir Škorić

Njemačka će u srijedu nastaviti kvalifikacije utakmicom protiv Azerbejdžana, a kako stvari stoje selektor Joachim Low neće moći računati na povrijeđenog Mario Gomeza.

Nijemci su ove subote odmarali u grupi 4, pa su odigrali prijateljski susret sa Južnom Afrikom (2:0), no u nedjelju su selektora Joachima Lowa dočekale loše vijesti.

Napadač minhenskog Bayerna Mario Gomez povrijedio se na treningu kojeg su Nijemci održali u nedjelju ujutro. Naime, bivši golgeter Stuttgarta osjetio je bolove u desnom koljenu i ranije napustio trening. Nekoliko dana biti će van stroja, a kako stvari stoje neće zaigrati u srijedu navečer protiv Azerbejdžana.

Tako bi selektor Elfa Joachim Low 24-godišnjaka mogao zamijeniti Miroslavom Kloseom, a za napad konkuriraju i Cacau, te Lukas Podolski. 

Podsjetimo, Nijemci su vodeći u četvrtoj grupi evropskih kvalifikacija sa osvojenih 19 bodova iz sedam odigranih utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.