Gomis: Gađali su me bananom!

Rasizam u Francuskoj

Gomis: Gađali su me bananom!

Francuski nogometaš Bafetimbi Gomis tvrdi da je bio žrtva rasističkih uvreda od navijača Ajaccioa u utakmici polufinala francuskog kupa, u kojoj je njegov klub slavio protiv trećeligaša sa 4:0. 

"Nakon što sam postigao gol stavio sam ruke iza ušiju jer sam čuo majmunsko oglašavanje tokom utakmice", izjavio je Gomis, koji je dobio žuti karton zbog gesta nakon gola, piše francuski sportski dnevnik "L'Equipe". 

 

"Čak su na mene bacili i bananu", dodao je.

 

Ajaccio je veći do meča igrao s igračem manje jer je Anthony Colinet dobio crveni karton zbog prekršaja nad Anthonyjem Lacazettom u 38. minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

Lyon će u finalu kupa 28. maja u Parizu igrati s pobjednikom meča Quevilly - Rennes, koji je na rasporedu večeras, prenosi Reuters.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije