Gomis ponovo odveo Lyon do pobjede

Lyon bolji od Montpelliera

Gomis ponovo odveo Lyon do pobjede

Midhat Šljivak

Ekipa Lyona savladala je večeras na svom Gerlandu aktuelnog prvaka Montpellier sa 1:0 u susretu 15. kola Ligue 1.

Utakmica je do 26. minute bila poprilično tiha uz svega nekoliko pokušaja koji nisu bili naročito opasni po golmane, no onda je na scenu stupio Bafetimbi Gomis koji u 26. minuti koristi dobru loptu Greniera, te pogađa mrežu Ligalija za vodstvo Lavova od 1:0.

I nakon postignutog gola Lyon je bio nešto konkretniji. Gomis i Malbranque su imali dobre pokušaje, ali sa na poluvrijeme otišlo vodstvom Lyona od 1:0.

Nastavak susreta ponudio je još bolju igru sa obje strane. I dalje je Lyon bio biolji rivakl, te su imali nekoliko izrazito dobrih priliak da povećaju vodstvo, ali golman gostiju je bio jako dobar večeras. Sa druge strane Camara je najopasniji bio po gol Lyona, no golova u drugom poluvremenu nije bilo, pa je Lyon stigao do minimalne, ali zaslužene pobjede.

Ligue 1, 15. kolo:

Lyon - Montpellier 1:0 (Gomis 26)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.