Gonzalez napušta Marseille

Gonzalez napušta Marseille

Argentinski vezista u redovima Olimpique Marseillea Lucho Gonzalez odlučio je napustiti klub ovog ljeta. To je saopštio i predsjedniku kluba na današnje sastanku.

Lucho je na Velodrome stigao prije dvije godine iz Porta za rekordnih 18 miliona eura, a prošle sezone je bio jedan od najboljih igrača u šampionskoj sezoni Marseillea. Ove sezone je postigao 10 golova, ali je gubitak titule presudio u odluci da napusti klub.

Za 30-godišnjeg Argentinca interes je pokazalo nekoliko klubova. U Italiji ga u svojim redovima žele Juventus, Roma, Lazio i Fiorentina, dok je iz Španije najozbiljnija Malaga koja naredne sezone ima ambicije da izađe u jedno od evropskih takmičenja.

Marseille bi za Lucha mogao uzeti nekih 15 miliona eura, a klub mu neće praviti smetnje. Jedan od razloga odlaska iz kluba za Gonzaleza je svakako i taj što je štoper Gabriel Heinze, njegov zemljak i veliki prijatelj, odlučio napustiti klub, a Taye Taiwo je već novi član Milana.

Trener Marseillea Didier Deschamps je rekao da je bolje da ode sada nego kasnije, jer se klubu više ne smije dogoditi od prošle sezone kada je Mamadou Niang napustio klub samo dan prije početka nove sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije