Gorosito preuzima River
Nestor Gorosito

River izabrao novog trenera

Gorosito preuzima River

M. Maksimović

Iza ekipe River Platea je jedna od najtežih sezona u istoriji. Na kraju Aperture River Plate je završio na
posljednjem 20. mjestu sa svega 14 osvojenih bodova u 19 odigranih utakmica.

Navijači Rivera su se samo dva pute u Aperturi radovali što je najgori rezultat u 107 godina dugoj istoriji kluba. Srećom u nesreći, sistem takmičenja je takav da se u Argentini ispada na osnovu koeficijenta koji se računa nakon Clasure odnosno proljetnog dijela prvenstva uz rezultate kluba u predhodne tri sezone.

Nakon ovakve polusezone naravno da je došlo do smjene na klupi rivera, tačnije Diego Simeone je zamjenjen još tokom sezone, a tek po završetku Aperture je imenovan novi trener. To je Nestor Gorosito koji će sa Riverom potpisati jednogodišnji ugovor. Gorosito je u prošloj sezoni trenirao Argentinos Juniorse, a prije toga je vodio Rosario, Lanusa i San Lorenzo. Svoju igračku karijeru Gorosito je započeo baš u River Plati sa kojom je bio prvak,  a kao igrač bio je najbolji strijelac lige u sezoni 1988/89.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.