Sarajevo je tražilo penal, sudija je samo odmahnuo rukama. Ko je u pravu?

Situacija za analizirati

Sarajevo je tražilo penal, sudija je samo odmahnuo rukama. Ko je u pravu?

Eldar Ganibegović

GOŠK i Sarajevo igraju duel 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na otvaranju drugog dijela gosti su tražili penal.

Nihar Šero je doveo GOŠK u vodstvo u 41. minuti, Mihaljević je uduplao prednost, da bi Hasić sa dva pogotka stvari vratio na početak.

No, prije drugog pogotka domaćina, gosti iz Sarajeva su tražili penal.

Naime, fudbaler Sarajeva, Avramovski, s loptom je ušao u kazneni prostor domaće ekipe i nakon duela sa jednim fudbalerom domaće ekipe ostao je ležati na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gosti su tražili penal, no glavni sudija meča je samo odmahnuo rukama. No, svakako je, ukoliko je smatrao da nije penal, Avramovskom trebao dati žuti karton zbog simuliranja.

Bilo kako bilo, i nakon ovog kola, kao i nakon prošlog biće posla za Komisiju za suđenje, a ovaj momenat će biti jedan od onih koji će se analzirati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1657879699
Ako je ovo penal sta je onda ono protiv Veleža ha ha
0 4
Drakula
Sudiji dijete treba ubit ako savez ne poduzima nista mi ljudi moramo. Ja sam za da mu dijete na bliski istok prodamo u dijelovima. Treba organa bliskom istoku
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti