GOŠK velikim preokretom u Mostaru izbacio Slobodu iz lige!

GOŠK velikim preokretom u Mostaru izbacio Slobodu iz lige!

Edmir Škorić

Nogometaši GOŠK-a iz Gabele velikim su preokretom slavili u Vrapčićima protiv Veleža i ostali u ligi. Iz Premijer lige je ispala Sloboda iz Tuzle.

Da je izgubio u Mostaru, GOŠK bi danas napustio Premijer ligu. Međutim, Gabeljni su danas indisponiranu momčad Veleža uspjeli savladati, iako su Rođeni imali vodstvo do pola sata prije kraja utakmice.

 

Velež je bio bolji prvih pola sata, ali mreže se nisu tresle. Najbolju priliku imao je Zvonić u 33. minuti, kada je izašao sam pred Schrenga, ali je golman gostiju iz Gabelebio bolji. Zatim je u finišu prvog dijela Okić sa svega sedam metara nakon ubačaja Merzića glavom snažno šutirao, a Schreng se još jednom iskazao.

 

U nastavku Velež je malo stao, a gosti zaigrali. Za 20-ak minuta su sebi spasili sezonu. U 72. minuti Okić je matirao Schrenga i činilo se da je to kraj za GOŠK. U samo dvije minute dva gola u mreži domaćeg golmana. Prvo je Helvida zabio, a odmah u sljedećem napadu i Grgić...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

Pokušavali su domaći igrači zabiti do kraja utakmice i pokvariti slavlje Gabeljanima, no nisu uspjeli u tome.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.