Gospodarek od januara golman Hannovera

Gospodarek od januara golman Hannovera

Edmir Škorić

Uwe Gospodarek (36) bivši je golman minhenskog Bayerna, Kaiserslauterna i dortmundske Borussije, koji će od januara braniti za Hannover.

36-godišnji golman u ljeto je okončao svoju nogometnu karijeru te je bio u ulozi golmanskog trenera nižerazrednog Wacker Burghausena. No, nakon što je nedavno izvršio samoubistvo Robert Enke, do tada prvi golman kluba, Hannover je odlučio dovesti iskusnog čuvara mreže.

Gospodarek će u Hannover doputovati 1. januara, kada počinje zimski prelazni rok, a svoju je, poprilično bogatu, golmansku karijeru počeo daleke 1991. godine u dresu Bayerna, nakon čega je nosio dres Bochuma, Kaiserslauterna, Wackera, Borussije M'gladbach, a 18 je puta nastupio i za mladu reprezentaciju Njemačke.

"Mi smo u mogućnosti da potpišemo iskusnog vratara Uwe Gospodareka i on je idelan za povratak umjesto Florian Fromlowitza (bivši 23-godišnji golman kluba), kazao je sportski direktor Hannovera Jorg Schmadtke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.