Gosti slavili u sve tri utakmice

Francuska

Gosti slavili u sve tri utakmice

Edmir Škorić

Danas su odigrane tri peostale utakmice 8. kola francuskog šampionata. U svim mečevima radovali su se gostujući igrači i navijači.

Ovog vikenda u Francuskoj su gosti bili izuzetno raspoloženi. Od ukupno odigranih deset susreta, gosti su slavili u njih šest, domaći su slavili samo u dva navrata, te je jedan susret završen remijem (PSG - Nancy).

Da osmo kolo protekne u znaku gostiju pobrinuli su se večeras Lille, Lorient i Monaco. U svim pomenutim utakmicama gosti su teško ali zasluženo došli do pobjeda. Možda i najveće iznenađenje priredili su igrači Monaca koji su slavili na Veledromeu. U prvih 45 minuta gosti postižu dva gola i prave velike probleme domaćem sastavu. Nene je u 20. minuti postigao vodeći pogodak, a u finišu prvog dijela Park je povisio na 0:2. Gol vrijedan utjehe za Marseille postiže Niang u 86. minuti. Očito je poraz u Maridu od Reala (3:0) ostavio traga na Olympiqueovim igračima. Tako se Monaco približio vrhu, sada su ispred Marseillea.

Toulouse je svoje bodove prepustio Lorientu. Gosti su golom Monterrubija u zadnjoj minuti utakmice došli do pobjede. Pogodak je postignut sa bijele tačke. Da je ovakav ishod završen u Premijer ligi BiH, očito bi mnogi susret prozvali namještenim. I Lorient se približio vrhu, nalaze se na odličnom 6. mjestu Le Championnata sa 14 bodova.

U susretu momčadi iz donjeg dijela tabele slavio je Lille. No, prvi su u vodstvo došli igrači Boulognea i to preko reprezentativca Belgije, Dembelea. Gosti u 42. minuti uspijevaju poravnati preko Gervinha, da bi ponovo domaći poveli golom Blayaca. U nastavku potpuni preokret za Lille. Frau je sa svoja dva gola u šest minuta donio Lilleu pobjedu i bijeg sa donjeg dijela tabele.

Francuska, 8. kolo:
Monaco - Marseille 1:2
Boulogne - Lille 2:3
Toulouse - Lorient 0:1

Poredak: Lyon 20, Bordeaux 19, Montpellier 17, Monaco 15, Marseille 14, Lorient 14, PSG 13, Rennes 12, Nancy 11, Auxerre 11, Valenciennes 10, St. Etienne 10, Lille 9, Sochaux 9, Toulouse 8, Boulogne 8, Lens 8, Nice 8, Le Mans 7, Grenoble 0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.