Gostima samo bod u Francuskoj, Sochaux blizu opstanka

Ligue 1

Gostima samo bod u Francuskoj, Sochaux blizu opstanka

Midhat Šljivak

Još pet susreta 35. kola francuske Ligue 1 odigrano je večeras, a domaćini su bili više nego negostoljubivi, pa su gosti osvojili samo bod.

Prvak Montpellier je ugostio na svom terenu Brest, te je slavio pobjedu rezultatom 2:1. Poveli su domaću 11. minuti golom Estrade, da bi osam minuta kasnije Raspentino poravnao rezultat na 1:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena. U nastavku je Montpellier ipak uspio stići do tri boda. U 74. minuti dobili su penal, koji je u pogodak pretvorio Camara za pobjedu od 2:1.

Toulouse je jednom od najzanimljivijih susreta savladao na svom terenu Lille rezultatom 4:2. Domaći su golom Ben Yeddera poveli sa 1:0 u 20. minuti, da bi Diot u 32. minuti povećao na 2:0. Lille se vratio u igru, te je golovima Baše u 38. i Kaloua u 48. minuti stigao do poravnanja rezultata na 2:2. Ipak, u 55. minuti Braaten je pogodio za 3:2, a konačnih 4:2 je u 89. minuti postavio Ben Basat.

Sochaux je minimalnom pobjedom nad Lorientom od 1:0 došao veoma blizu opstanka u društvu najboljih. Gol vrijedan tri boda postigao je Privat u 31. minuti susreta.

Jedini bod za goste osvojio je Ajaccio u Reimsu 1:1, a Troyes je na domaćem terenu savladao Evian sa 1:0, te su ostali u borbi za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.