Gostima više odgovarala nedelja
Steve Mandanda je sačuvao svoju mrežu

Lyon protiv Marseillea osvojio bod

Gostima više odgovarala nedelja

M. Maksimović

U Francuskoj su odigrane posljenje tri utakmice 18. kola. Derbi kola je odigran na Gerlandu, Lyon je dočekao Marseille koji je ostao neporažen.

Na kraju je derbi zaključen bez pobjednika, ali i bez golova. Gosti su igrali dobro u nedelju jer u tri susreta, domaćini nisu ostvarili niti jednu pobjedu.

Liile je na gostovanju kod Nice uzeo sva tri boda, a gol odluke je postigao u ranoj fazi utakmice,
u sedmoj minuti Brazilac Fernandes. ovo je bila prva pobjeda Lillea na Azurnoj obali nakon 1989. godine, odnosno prvi domaći poraz Nice ove sezone.

Ništa bolje nije prošao niti Le Havre na svom  Jules-Deschaseaux, Lorient je slavio 3:1.Gosti su poveli pet minuta prije kraja prvog poluvremena Mansouri je bio strijelac. U drugoj minuti sudijske nadoknade Gameiro je udvostručio prednost gostiju. Dieuze je u 67. minuti smanjio na 1:2, ali
je nada domaćih navijača trajala tek dvije minute, vahirua je golom za 1:3 riješio sve dileme.

Rezultati 18.kola:

Lyon - Marseille 0:0
Le Havre - Lorinet 1:3
Nice - Lille 0:1

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

 

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.