Gostujuće pobjede Antalyaspora i Bursaspora

Super liga Turske

Gostujuće pobjede Antalyaspora i Bursaspora

Bursaspor je opravdao ulogu favorita i na gostujućem terenu upisao očekivanu pobjedu nad davljenikom Elazigsporom rezultatom 2:1.

Taiwo je već nakon šesnaest minuta igre donio prednost gostima nakon udarca sa bijele tačke, a rezultat se do poluvremena nije mijenjao.

U nastavku domaćin uspijeva izjednačiti preko Yilmaza, da bi konačan rezultat dvadeset minuta prije kraja postavio Beluschi.

I jedni i drugi meč su dočekali sa igračem manje jer su u 58. minuti isključeni Sow kod domaćih, odnosno Aziz kod gostiju.

Meč Sivasspora i Antalyaspora pripao je gostujućem timu pomalo neočekivanim rezultatom, 3:0. Bivši napadač Zrinjskog Senegalac Lamine Diarra doveo je goste u vodstvo, a trijumf su potvrdili Bassan i Promise.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.