Gostujuće pobjede Kubana i Lokomotiva

Ruska Premier liga, 2. kolo

Gostujuće pobjede Kubana i Lokomotiva

Edmir Škorić

Gostujuće pobjede u subotnjim susretima drugog kola ruske Premier lige upisali su Kuban i Lokomotiv.

Kuban iz Krasnodara je u Tomsku na stadionu Trud s 2:1 bio bolji od domaćina. Ibrahima Balde je u šestoj zabio za vodstvo gostiju, a ubrzo, u 13. minuti, Aras Ozbiliz je bio strijelac za 0:2.

Kirill Panchenko je u 24. minuti smanjio na 1:2, ali to je bio i konačan rezultat utakmice. Za Tomsk je ovo bio drugi poraz, dok gosti iz Krasnodara imaju četiri boda na svom kontu.

Lokomotiv je istim rezultatom slavio u Novgorodu protiv Volge. Maicon je u 63. zabio za slavlje Moskovljana, ali samo četiri minute kasnije Mulumba Mukendi pogađa za 1:1.

Tri boda Lokomotivu donosi Roman Shishkin pogotkom u 87. minuti. Lokomotiv ima četiri boda, a Volga samo jedan nakon dva odigrana kola.

Premier liga, 2. kolo:
Tomsk - Kuban 1:2 (Panchenko 24/ Balde 6, Özbiliz 13)
Volga - Lokomotiv 1:2 (Mukendi 67/ Maicon 63, Shishkin 87)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.