Gostujuće pobjede Valencije i Villarreala

Gostujuće pobjede Valencije i Villarreala

U tri utakmice trećeg kola španske Primere dvije pobjede su upisale gostujuće momčadi, dok je jedino Racing bio uspješan na svom terenu. Valencia i Villarreal su upisali pobjede u komšijskim derbijima protiv Levantea i Herculesa.

Valencia je upisala treću pobjedu, a ovaj put izabranicima Unaija Emeryja su morali čestitati igrači Herculesa (1:2). Domaćini su u utakmicu ušli puni samopouzdanja nakon pobjede nad Barcelonom u prošlom kolu, ali ih je pogodak Juana Mate već u 2. minuti pokosio.

U 23. minuti je Mata odlično uposlio Pabla Hernandeza koji sjajnim pogotkom donosi Valenciji veliku prednost. Dvije minute prije odmora David Trezeguet je smanjio iz penala, a početkom nastavka Valencia je ostala sa deset igrača nakon što je isključen David Navarro. Međutim, igrači Herculesa nisu uspjeli iskoristiti brojčanu nadmoć.

Villarreal je brzo zaboravio poraz od Dinama u Maksimiru i u komšijskom derbiju slavio protiv Levantea sa 2:1. "Žuta podmornica" je sve završila u prvom dijelu, a oba gola je postigao Nilmar, prvi u 16. a drugi u 42. minuti. Počasni pogodak za Levante postigao je Felipe Caicedo u 90. minuti.

Nakon dva poraza na startu prvenstva Racing je konačno upisao prve bodove. Na El Sardineru je pala Zaragoza sa sigurnih 2:0. Munitis i Arana su bili stalno u napadu, ali je Leo Franco bio nesavladiv sve do 77. minute kada je nakon kornera najviši u skoku bio Henrique i glavom pogodio za vodstvo Racinga, a pobjedu je potvrio Ariel u 90. minuti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.