Gotova sezona za Fabregasa?

Strahuje se od teže povrede

Gotova sezona za Fabregasa?

Kapiten londonskog Arsenala i vezni igrač španske reprezentacije Cesc Fabregas najvjerojatnije je zadobio težu povredu u završnici jučerašnjeg prvog četvrtfinalnog dvoboja Lige prvaka protiv Barcelone te bi ova sezona za njega mogla biti završena.

Dvadesetdvogodišnji Fabregas, koji je odigrao cijelu utakmicu, iako nekoliko dana nije trenirao zbog povrede koljena, ozlijedio se prilikom izvođenja kaznenog udarca kada je u 85. minuti susreta izjednačio na konačnih 2:2, a stadion je napustio na štakama.

"Ne osjećam se dobro. Bojim se najgorega, odnosno da je neka kost u nozi slomljena", izjavio je Fabregas koji će se danas podvrgnuti detaljnom ljekarskom pregledu.

Ako se pokaže da je Fabregas uistinu slomio nogu, ove sezone više neće igrati za Arsenal, a vrlo je upitan i njegov nastup na Svjetskom prvenstvu u JAR-u (11. juna - 11. jula).

Arsenal je jučer do kraja sezone ostao bez još jednog standardnog člana početne postave, bivšeg kapitena i braniča francuske reprezentacije Williama Gallasa koji je povrijedio list.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije