Gouvou se izvinio

Nakon što je uhvaćen u vožnji u pijanom stanju

Gouvou se izvinio

Francuski fudbaler Lyona Sidney Govou izvinio se radi pijanog incidenta u kojem je u noći s nedjelje na ponedjeljak uhvaćen kako vozi pod uticajem alkohola.

Dozvoljena količina alkohola u krvi tokom vožnje u Francuskoj iznosi 0,5 promila, a 29-ogodišnji je Govou kada ga je zaustavila policija na ulicama Lyona napuhao čak 2,6 promila.

Na licu mjesta oduzeta mu je vozačka dozvola, a prenoćio je u zatvoru dok se nije otrijeznio.

- Želim se izviniti svojoj porodici, koja je jako razočarana, kao i klubu i navijačima koji su me uvijek podržavali. Shvatam da sam ovim prekršajem narušio ugled kluba i zaista mi je iskreno žao - rekao je Govou na press-konferenciji poslije Lyonovog treninga u utorak na koji je došao i otišao taksijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.