Gracić fizički napadnut, UO FK Velež podnio ostavku

Burno u Mostaru

Gracić fizički napadnut, UO FK Velež podnio ostavku

E. Škorić

FK Velež se saopštenjem za javnost izvinio predsjedniku Olimpica Nijazu Graciću.

Gracić je fizički napadnut u Mostaru na današnjem meču Veleža i Olimpica (1:2), a bilo je neugodnih scena i nakon utakmice, pošto su navijači Veleža bili blokirali izlaz iz klupskih prostorija.

U saopštenju za javnost FK Velež se navodi:

Upravni odbor Fudbalskog kluba Velež ovim putem želi iskazati žaljenje zbog nemilih događaja koji su se desili za vrijeme i nakon utakmice našeg kluba i Olimpica.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također koristimo priliku da se izvinemo našim sportskim prijateljima iz Sarajeva zbog neugodnosti na stadionu u Vrapčićima, a posebno predsjedniku Nijazu Graciću zbog fizičkog nasrtaja na istog. Izražavamo žaljenje što neodgovorni pojedinci na ovakav način blate ime Veleža, te se nadamo da će se isti što prije odstraniti sa sportskih terena.

Članovi Upravnog odbora su nakon večerašnje utakmice donijeli i jednoglasnu odluku da podnose neopozive ostavke. Pozivamo sve one koji misle da mogu bolje doprinijeti funkcioniranju kluba da preuzmu odgovornost i preuzmu kormilo kluba.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti