Gracić: Ima elemenata za krivične prijave, Savez ćemo tužiti

Slijede tužbe, a i krivične prijave

Gracić: Ima elemenata za krivične prijave, Savez ćemo tužiti

Adnan Beganović

Drugostepena komisija za licenciranje danas je FK Sarajevo izdala licencu za takmičenje u Evropi, tako da će Bosnu i Hercegovinu na evropskoj sceni predstavljati Željezničar, Borac, Široki Brijeg i Sarajevo.

Nakon odluke Drugostepene komisije za licenciranje kontaktirali smo predsjednika Olimpica, Nijaza Gracića, čiji klub bi igrao u Evropi u slučaju da Sarajevo nije dobilo licencu.

"Prije svega ću poželjeti Sarajevu mnogo sreće u evropskom takmičenju, želim da bordo momčad što bolje predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Evropi" istakao je Gracić za SportSport.ba.

Predsjednik Olimpica najavljuje i tužbe redovnom sudu protiv članova Drugostepene komisije za licenciranje, kao i žalbu UEFA-i.

"Ovdje ima elemenata za krivičnu prijavu protiv članova komisije za licenciranje jer imamo indicija da su namjerno sklonili materijale koji su išli u korist Olimpica, ali na njihovu žalost mi imamo kopije tih materijala. Na bazi njihovih aktivnosti koje su uradili mislimo da ima elemenata da se pozabave nadležni organi. Obratit ćemo se UEFA-i sa svim dokazima i mislim da će UEFA sankcionisati Fudbalski savez, na čijem se čelu nalazi Komitet za normalizaciju, koji je ovom odlukom još jednom pokazao da je sezona iza nas najneregularnija u historiji Premijer lige. Uložit ćemo tužbu redovnom sudu protiv Fudbalskog aveza za naknadnu štete jer smo ovakvom odlukom oštećeni za najmanje milion maraka", zaključio je Gracić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.