Gracić: Nema bodova na g.....

Predsjednik Olimpica razočaran odlukom, ali poručuje

Gracić: Nema bodova na g.....

Adnan Beganović

Iako su iz Olimpica namjeravali u 16. kolu Rudar ugostiti u Čitluku, prema riječima predsjednika najmlađeg sarajevskog premijerligaša Nijaza Gracića, iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine to im nisu dozvolili.

Predsjednik Olimpica ne zna zbog čega su iz FSBiH zabranili odigravanje pomenutog susreta u Čitluku, no jako je razočaran takvom odlukom.

"Na početku želim poručiti da nikom nema bodova na g.....!Pronaći će se mnogi u ovoj mojoj izjavi. Razočaran sam odlukom FSBiH jer istom odmah na početku pokušavaju prvenstvo učiniti neregularnim. Nekima bi bodovi dobro došli u borbi za opstanak, a nekima i u borbi za titulu. Smatram da je Savez uputio poruku da bošnjački klubovi mogu igrati samo na bošnjačkoj teritoriji, hrvatski na hrvatskoj, a srpski na srpskoj. Doista sam razočaran", za SportSport.ba govori predsjednik Olimpica Nijaz Gračić.

Zašto Čitluk?

"U našim planovima nije bio samo Čitluk. Mi smo planirali odigrati jedan prvenstveni susret i u Foči jer želimo popularizirati fudbal na cijelom prostoru BiH. Te sredine imaju infrastrukturu, ali nemaju premijerligaša, pa zar ne bi bilo lijepo i da se tamo odigra koja utakmica", rekao je Gracić i dodao:

"A pored ovog navedenog, ovim potezom smo htjeli javnost upoznati da firma Lokom koja se brine o održavanju stadiona u stvari ništa ne radi. Stadion se urušava, svlačionice prokišnjavaju, a s obzirom da u Lokomu radi neodgovorna grupa ljudi, onda me ništa ne čudi. Ponavljam, na ovaj način želimo skrenuti pažnju na sva ta dešavanja, a oni u ovom trenutku koriste politički vakum koji vlada u opštinu, no međutim nama je najbitnije da imamo podršku od načelnika, kojem se i ovim putem zahvaljujemo na ogromnoj podršci koju nam pruža."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.