Gracić: Pregovori su počeli iznad očekivanja

Fuzija Slobode i Olimpica

Gracić: Pregovori su počeli iznad očekivanja

Predsjednik najmlađeg sarajevskog premijerligaša Olimpica Nijaz Gracić jučer je u Tuzli okončao prvu rundu pregovore oko fuzije svog kluba sa Slobodom iz Tuzle.

Kako sada stoje stvari, Olimpic i Sloboda će od naredne sezone oformiti jedan klub spajanjem, a jučer je u Tuzli održana serija sastanaka vezanih za tu temu.

"Bila je to srdačna i prijateljska posjeta. Evo me kao političar sam počeo pričati", kaže kroz smijeh raspoloženi Gracić, pa nastavlja:

"Postigli smo saglasnost u velikoj većini otvorenih pitanja. Naišli smo na veoma pogodno tlo i nismo imali problema niti u jednom pitanju. Stvarno, tokom jučerašnjih razgovora nismo naišli ni na jedan problem, što svakako daje novu dozu optimizma u cijeloj priči", kaže Gracić u razgovoru za SportSport.ba.

"Naravno, još ima mnogo posla da se tu odradi, a ja se ovim putem želim zahvaliti načelniku opštine Tuzla Jasminu Imamoviću koji je je pokazao veliku spremnost da ovaj posao završimo. Moram reći da su kompletni razgovori prošli mnogo bolje nego što sam očekivao. Naišli smo na razumijevanje i susretljivost i za nadati se da ćemo ovu fuziju uspjeti privesti kraju", dodao je Gracić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.