Gracić: Protiv Sarajeva niko ne može računati na bodove

Uoči derbija Sarajeva i Olimpica

Gracić: Protiv Sarajeva niko ne može računati na bodove

Adnan Beganović

Nakon reprezentativnih uzbuđenja bosanskohercegovčka fudbalska javnost okreće se onim klupskim. U subotu i nedjelju je na rasporedu 19. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a derbi će na Koševu odigrati drugoplasirano Sarajevo i trećeplasirani Olimpic.

"Situacija je specifična, prije svega zbog Husrefa Musemića s kojim je Olimpic ostvario sjajne rezultate, kao i zbog toga što u Olimpicu igra nekoliko fudbalera koji su ponikli u Sarajevu. Posebnu draž utakmici daje i stanje na tabeli, tako da očekujemo dobru fudbalsku predstavu", za Sportsport.ba kaže nekadašnji predsjednik Sarajeva, a danas čelni čovjek Olimpica, Nijaz Gracić.

"Olimpic ako misli u Evropu, ne smije se bojati ovakvih utakmica. Istina, Sarajevo je favorit i niko u ovoj državi ne može očekivati sigurne bodove na Koševu ili bilo kojem drugom stadionu na kojem igra bordo momčad. Moji igrači su me u tekućem prvenstvu mnogo puta obradovali i u slučaju poraza neću im zamjeriti jer ih prije svega cijenim kao ljude, a onda i kao fudbalere. Prije početka utakmice kapiten našeg kluba položit će cvijeće ispred sjeverne tribine u sjećanje na našeg sugrađanina Vedrana Puljića", dodaje Gracić.

Nakon 18 prvenstvenih kola Olimpic se nalazi na mjestu koje vodi u Evropu.

"Mislim da smo nepoznanica za sve, mnogo pažnje poklanjamo stabilnosti unutar kluba. Želimo i u tome ćemo istrajati, da odnosi na relaciji predsjednik-struka-igrači, uvijek budu idealni. Među nama vlada veliko povjerenje i smatram da je to za naš klub velika stvar. Svjesni smo da kao 'mali' klub svake godine pravimo određene pomake, cilj nam je Evropa, ali u ovom poslu nema garancije", ističe čelni čovjek Olimpica.

Olimpic se ponovo vraća na Otoku.

"Da, ponovo ćemo igrati na našoj Otoci. Postigli smo dogovor sa našom opštinom na obostrano zadovoljstvo i doista smo sretni radi toga. Što se tiče organizacionog dijela mogu vam reći da smo fokusirani na pravljenje kampa, no o tome ćemo javnost obavijestiti kada za to i dođe vrijeme, ali blizu smo realizacije tog projekta", govori Gracić i za kraj dodaje:

"Željezničar je najveći favorit za osvajanje titule. Mnogo puta sam do sada rekao, pa ću i ponoviti. Amar Osim radi sjajne stvari i teško da će ispustiti prednost nad ostalim ekipama. Mislim da će Železničar biti prvak, a od srca im želim da osvoje i Kup. Sarajevo je nepoznanica, prednost Željezničara nije velika, ali i pored stručnih kvaliteta Musemića, veliko je pitanje da li Sarajevo može do kraja izdržati trku sa ekipom sa Grbavice. Borac ima dobru i iskusnu ekipu, ali i mnogo unutrašnjih problema, Široki je uvijek konkurentan, a tu smo i mi. Mislim da će se pozicije za Evropu podijeliti između pet nabrojanih ekipa, dok će po mom mišljenju Slavija i Zrinjski otpasti iz te borbe jer su već napravili po jedan veliki kiks. Drago mi je što su u borbi za Evropu tri sarajevska kluba jer to pokazuje da je kvaliteta skoncentrisana u našem glavnom gradu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.