Gracić: Stalno nas kradu, razmišljamo o istupanju iz lige

Olimpic napušta Premijer ligu?

Gracić: Stalno nas kradu, razmišljamo o istupanju iz lige

E. Škorić

Nijaz Gracić, prvi čovjek Olimpica, u razgovoru za SportSport.ba najavio je mogućnost istupanja iz Premijer lige BiH.

Na Otoci su razočarani zbog suđenja u utakmicama Olimpica, a najnoviji primjer je današnji susret 20. kola Premijer lige BiH protiv Veleža (1:1), u kojem je bilo nekoliko sumnjivih situacija, a koje su, prema mišljenju Gracića, oštetile Olimpic.

 

U Olimpicu smatraju da to više nije slučajnost i da se radi na štetu Olimpica već duže vrijeme, te da im se ne dozvoljava da izbore Evropu.

 

"Razočaran sam, ali ne rezultatom, nego načinom na koji smo ostali bez pobjede. Ovo je već četvrta utakmica u proljetnom dijelu prvenstva, gdje nas sudije kradu i doista razmišljam i o istupanju iz Premijer lige. Ovo nije slučajnost. I prošle godine, kada smo bili u igri za Evropu, isto se dešavalo. Jednostavno, zbog nekih ličnih interesa, Olimpicu se ne da da na zelenom terenu izbori učešće na evropskoj sceni", kazao je Gracić u razgovoru za naš portal, dodavši:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

"Ukoliko se i nakon današnje sudijske lakrdije nastavi sa ovakvim odnosnom prema Olimpicu, mi u ovom takmičenju nećemo učestvovati".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.