Grad podijeljen na dvije strane

Uoči 93. derbija Željezničara i Sarajeva

Grad podijeljen na dvije strane

Atmosfera uoči najvećeg bh. derbija, između Željezničara i Sarajeva, 93. po redu polako počinje da se podgrijava.

Iako je do utakmice na „Grbavice“ (17.00) ostalo više od dva sata navijači oba tima spremni su kao zapete puške i jedva čekaju da meč počne.

Kao i ranijih godina, grad Sarajevo podijeljen je na dva tabora, bordo i plavi. Pristalice Željezničara fokusirane su na područje Malte, Hrasnog, Marijinog Dvora, dok su tifozi „bordo“ kluba stacionirani uglavnom u starom dijelu grada, a plato ispred BBI centra (bivša robna kuća Sarajka) po ko zna koji put biće baza popularnim „pitarima“ pred okupljanje i dolazak na „Grbavicu“. 

No, najljepše od svega je vidjeti navijače oba tima kako zajedno kreću ka Grbavici, drugove iz naselja, mahala... koji se pri ulasku na stadion idu „na svoju stranu“ da bi se na isti način, zajedno,  vratili kući trpeći provokacije pobjednika.

Takva slika je i sada. Problema nema i nadamo se da će tako ostati do kraja susreta, da neće biti razbijenih glava i polupanih autobusa, da će sarajevski derbi biti vatren na terenu, ali miroljubiv na tribinama i gradu.

Sarajevo je bilo poznato po takvom dekoru, atmosferi isprepletenih zastava i šalova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti