Građanima bod na Villa Parku
Bellamy donio gostima izjednačenje

Posljednja utakmica 8. kola

Građanima bod na Villa Parku

Edmir Škorić

U posljednjem susretu 8. kola engleskog Premiershipa u Birminghamu su remizirali Aston Villa i Manchester City (1:1).

City je u Birmingham došao sa jasnom namjerom, a to je pobijediti domaću Aston Villu i vratiti se vrhu. No, nije se tako činilo već nakon prve minute kada je Shay Given sa gol linije spasio pogodak domaćih.

Domaći su nastavili sa boljom igrom u startu utakmice, tako su u 6. minuti imali dobru priliku. Ashley Young je na dodavanje Petrova šutirao, lopta prošla kroz noge Lescotta i završila ravno u rukama Givena.

Petnaest minuta igre bilo je dovoljno domaćinu da zatrese mrežu popularnih Građana. Jedan ubačaj iz kornera, bivši igrač Cityja Richard Dunne nadskače nekadašnjeg igrača Aston Ville, Garetha Barryja i glavom pogađa za vodstvo domaćih od 1:0.

Gosti su potom krenulo nešto ofanzivnije ka golu Ville, pa je tako Tevez u 28. minuti sa vrha šesnaesterca topovski šutirao, lopta se odbila od Adebayora i promijenila svoju putanju, ali se nije dao iznenaditi Friedel.

Do kraja prvog dijela treba istaknuti i priliku Adebayora. Bivši Arsenalov napadač nadskočio je svog čuvara nakon ubačaja Barryja iz kornera, Friedel je sa velikim mukama uspio spasiti svoju mrežu, tačnije izbaciti loptu u korner.

U nastavku City je nastavio sa napadaima, iako su i domaći igrači bili dosta opasni u nekoliko navrata. Plod dobre igre Građana u nastavku stiže u 67. minuti kada Craig Bellamy pogađa za poravnanje. Velški reprezentativac zakucao je loptu u mrežu do tada nesavladivog Friedela.

Do kraja bez nekih pravih prilika, tek je Young ubacio, Milner pored Bridgea uspio zahvatiti glavom loptu koja kasnije odlazi daleko od gola nebesko-plavih, koji su večeras igrali u crnoj garnituri.  Aston Villa je preskočila sada Sunderland, dok je Citya sa ovim osvojenim bodom došao na treće mjesto, odmah iza Chelsea i Manchester Uniteda.

Aston Villa - Manchester City 1:1 /Dunne 15'; Bellamy 67'/
Žuti kartoni: S.Petrov (AST); De Jong, Wright-Phillips (MAN).

ASTON VILLA: bFriedel, Dunne, Warnock, Collins, Cuellar, Sidwell, S. Petrov, A. Young, Milner, Agbonlahor, Carew.
MANCHESTER CITY: Given, De Jong, Bridge, Toure, Zabaleta, Lescott, Barry, Bellamy, Wright-Phillips, Tevez, Adebayor.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.