Gradina bolja od Mramora

Prijateljska utakmica

Gradina bolja od Mramora

B. Mujezinović

Nogometaši Gradine iz Srebrenika danas su odigrali i posljednju pripremnu utakmicu pred proljetni dio prvenstva.

U generalci su savladali Mramor rezultatom 2:0. Tokom prvog poluvremena ekipa Mramora je bila konkretnija i stvarala prilike iz prekida, ali svoje šanse nisu uspjeli realizovati. Gradina je povela u 30. minuti kada je u kaznenom prostoru srušen Popara, a siguran sa bijele tačke bio je Likić.

U drugom dijelu susreta šef stručnog štaba Gradine pružio je šansu mlađim igračima koji su u nastavku bili dosta opasniji po gol Mramora. Pobjedu Plavih potvrdio je prvi strijelac priprema, Šehrić, u 65. minuti nakon sjajnog proigravanja od strane mladog Andrića.

Pred kraj utakmice, igrač Gradine, Udovičić zaradio je crveni karton. Podsjetimo, Gradina će u nedjelju u okviru 16. kola Premijer lige gostovati ekipi GOŠK-a iz Gabele. Šef stručnog štaba Gradine, Bajrović, u nastavak prvenstva ući će sa podmlađenom ekipom koja je željna dokazivanja i koju ugavnom čine igrači sa područja Srebrenika.

Pomoćni stadion ''Tušanj'', Tuzla. Gledalaca: 50

Gradina: Zukić, Škahić, Muminović, Likić, Jahić, Brčkalić, Salibašić, Turbić, Šehrić, Udovičić, Popara. Još su igrali i Andrić, Džaferović, Aletić, Selimović, Smajlović M., Ibrić, Pirić i Muratović.

Mramor: Delić, Beganović, Šerifović, Mehmedović, Bašić, Bećirović, Imamović ,Musić, Hasanović, Klimentić, Džanić. U drugom poluvremenu igrali i Omerović, Malkić, Bečić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti