Gradina sve bliža Premijer ligi

Gradina sve bliža Premijer ligi

Midhat Šljivak

U sedam susreta 26. kola 1. lige Federacije Bosne i Hercegovine postignuto je šesnaest golova, a derbi kola igran je u Kaknju gdje je Rudar dočekao Gradinu iz Srebrenika.

Gradina je u derbiju igrala odlično, te su na kraju odnijeli bod iz Kaknja odigravši 1:1. Bodom iz ovog susreta fudbaleri Gradine su se na taj način još više približili plasmanu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Ubjedljivu pobjedu je ostvarila ekipe Bratstva iz Grčanice. Gračanlije su na svom terenu sa 4:1 savladale Goražde.

U derbiju Krajine, Jedinstvo je sa 2:1 u Bihaću savladalo Krajišnik iz Velike Kladuše, a domaće pobjede su upisali i Sašk nad Orašjem sa ubjedljivih 3:0, te Iskra iz Bugojna nad banovićkom Budućnosti 2:0.

Jedinu gostujuću  u ovom kolu upisala je Čapljina na gostovanju kod fenjeraša Unisa sa minimalnih 1:0.

Danas igraju Branitelj - Krajina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.