Gradina tone sve dublje, minimalna pobjeda Radnika

Kapetan presudio Srebreničanima

Gradina tone sve dublje, minimalna pobjeda Radnika

A. Haznadarević

U meču trinaestog kola BH Telecom Premijer lige, koji je igran u Bijeljini, domaći sastav Radnika je savladao gostujuću Gradinu rezultatom 1:0.

Početak okršaja dvije momčadi sa samog začelja tabele nije donio previše zanimljivu igru ni na jednoj strani, da bi već u četrnaestom minutu na scenu stupio veznjak Radnika Armin Kapetan.

 

Ostojić je centrirao, a Kapetan natrčao i sa nekih jedanaest metara efektno savladao nemoćnog Pirića.

 

Do kraja prvog dijela domaći su imali inicijativu, ali iz četiri prilike pred golom Gradine, ipak nisu uspjeli doći do povećanja vodstva. Sa druge strane gosti iz Srebrenika su jednom zaprijetili golu Radnika.

 

U nastavku domaći su zadovoljni rezultatom čuvali loptu uglavnom na sredini terena, te povremeno kreirali akcije. Ipak, do kraja meča nije bilo promjena, pa je ovaj susret završen minimalnom pobjedom Bijeljinaca.

 

Gradina je tako nastavila da tone sve niže, te je već sada evidentno da će do samog kraja prvenstva voditi tešku borbu za opstanak.

 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

BH Telecom Premijer liga, trinaesto kolo:

Radnik Bijeljina - Gradina 1:0 (14. Kapetan)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.