Gradski derbi bez pobjednika: Ubiparip donio bod Tuzla Cityju protiv Slobode
Oba tuzlanska tima su pred ovaj duel bila u rezultatskoj krizi. Tri boda su im bila imperativ, ali na kraju smo u jednom izuzetno čvrstom duelu vidjeli po jedan gol na obje strane

Remi na Tušnju

Gradski derbi bez pobjednika: Ubiparip donio bod Tuzla Cityju protiv Slobode

Midhat Šljivak, foto: Emir Dindić

Sloboda i Tuzla City odigrali su meč bez pobjednika (1:1) u gradskom derbiju u 15. kolu Premijer lige BiH.

Tim Zlatana Nalića većim dijelom meča je bio bolji, ali na kraju je Tuzla iskoristila svoju šansu i došla je do boda.

Od samog početka je Sloboda bila bolji tim. Imali su više od igre, a u 19. minuti su propustili i prvu veliku šansu. Husejinović je šutirao sa 11 metara, a lopta je otišla pored gola.

Do zasluženg vodstva domaći tim stiže u 23. minuti. Baraban je sjajno uposlio Vidovića, a ovaj majstorski matira Fejzića za prednost od 1:0.

Do kraja prvog poluvremena većih uzbuđenja nije bilo i domaći tim je nakon prvih 45 minuta zasluženo vodio sa 1:0.

Na otvaranju drugog poluvremena trener Tuzla Cityja Slobodan Starčević je bacio sve karte na napad uvođenjem Crnkića i Stojčeva, ali je domaći tim bio taj koji je prvi zaprijetio. Husejinović je ponovo u šansi, ali Fejzić spašava svoj tim sjajnom odbranom.

Međutim, Tuzla City usprkos nešto slabijoj igri u ofanizivi ipak dolazi do gola u 62. minuti. Nakon kornera i gužve lopta dolazi do Voje Ubiparipa koji pogađa za 1:1.

Nakon izjednačujućeg gola izostale su prave šanse. Igralo se žestoko sa dosta oštrih startova, a takva igra nije donosila ljepotu igre. U nadoknadi meča Ubiparip je umalo zabio za preokret, ali je Vukliš nakon šuta iz slobodnog udarca fantastičnom odbranom spasio svoj tim. Ostalo je do kraja 1:1 i ovim rezultatom mnogo zadovoljniji mogu biti igrači Tuzla Cityja.

Premijer liga BiH, 15. kolo:

Sloboda - Tuzla City 1:1 (Vidović 23' / Ubiparip 62')

SLOBODA: Vukliš, Adžem, Husejinović, Baraban, Smajić, Ivetić, Beganović, Vidović, Hadžanović, Alispahić, Ignjatović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

TUZLA CITY: Fejzić, Efendić, Kostić, Mitrović, Šarčević, Kojić, Širanović, Čomor, Murga, Hasanović, Ubiparip.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti