Grafite spasio Vukove, remi Werdera i Bayera

Bundesliga, 23. kolo

Grafite spasio Vukove, remi Werdera i Bayera

Edmir Škorić

Posljednje dvije utakmice 23. kola njemačke Bundeslige donijele su i najviđe uzbuđenja. Vukovi su golovima Grafitea došli do preokreta protiv Schalkea, a Werder je u Bremenu tek u sudačkoj nadoknadi došo do jednog boda protiv Bayera iz Leverkusena.

Felix Magath je doveo momčad Schalkea na "svoju" Volkswagen Arenu, kako bi se suprostavio Wolfsburgu, sa kojim je prošle godine osvojio prvenstvo Njemačke. Kuranyi je nakon pola sata igre doveo goste u vodstvo, te se činilo kako će Vukovi ponovo biti poraženi.

Prije toga, domaći igrači su oštećeni za jedan pogodak. Naime, Džeko je glavom postigao pogodak, ali je sudija svirao nedozvoljenu poziciju, iako se dobro vidjelo kako se naš napadač našao u liniji sa gostujućom odbranom.

U nastavku igrači Wolfsburga pružaju odličnu partiju te dolaze do potpunog preokreta. Najbolju šansu propuštaju u 57. minuti. Misimović je centrirao, Džeko glavom šutirao, Neuer uz pomoć grede spasio svoj gol, a onda i Grafite na "odbijanac" pogađa gredu. Nisu u ovoj akciji Vukovi imali sreće, ali jesu tri minuta kasnije. Kuranyi je glavom šutirao, treći golman Wolfsburga Hitz bio savladan, ali je Šimunek sa gol linije uspio izbaciti loptu.

Brazilac Grafite u razdoblju od 70. do 77. minute postiže dva gola i donosi veliko slavlje u gradu automobila. Najprije je brazilski napadač glavom pogodio na asistenciju Zvjezdana Misimovića, da bi se potom našao na pravom mjestu nakon centaršuta Schafera sa lijeve strane. Misimović je u 85. minuti pokušao udarcem sa oko 25 metara, ali je Neuer ovaj put bio siguran.

U drugoj utakmici, koja je ujedno i derbi 23. kola Bundeslige, Werder je u Bremenu remizirao sa Bayerom iz Leverkusena. Derdiyok je iz slobodnog udarca u 29. minuti savladao Tim Wiesea. Pet minuta kasnije Brazilac Naldo izvodi slobodni udarac, golman gostiju Adler ispušta loptu iz ruku, a Claudio Pizarro je sa linije gura u mrežu.

Apotekari su ponovo poveli u 57. minuti. Sada je Toni Kroos sa ruba šesnaesterca topovski opalio, Wiese zakačio loptu rukom, no ona se na kraju našla u mreži domaćih. Radost u Bremenu u drguoj minuti sudijske nadoknade. Marko Marin je centrirao, a štoper domaćih Metersacker glavom savladao Adlera.

Bundesliga, 23. kolo:
Werder - Bayer Leverkusen 2:2 (Pizarro 34, Metersacker 91/ Derdiyok 29, Kroos 57)
Wolfsburg - Schalke 2:1 (Grafite 72, 77/ Kuranyi 30)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.