Grahovac: Vrijeme je bilo teško za igru

Mlada reprezentacija BiH poražena od Crne Gore

Grahovac: Vrijeme je bilo teško za igru

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine, jučer je u Nikšiću poražena sa 3:1 od Crne Gore. U ovom prijateljskom susretu u kojem je selektor Vlado Jagodić isprobao sve igrače, prvih 45 minuta odigrao je prvotimac Borca, Srđan Grahovac.

Grahovac u razgovoru za naš portal ističe da ne želi tražiti nikakav alibi, ali kaže kako su uslovi za igru bili veoma teški, te da rezultat nije pravi pokazatelj onoga što se desilo na terenu.

"Niko nije od nas očekivao poraz. Nije da tražimo neki alibi, ali vrijeme je bilo zaista teško. Puhao je jak vjetar, tako da je bilo teško igrati. Nakon što smo poveli, kod izjednačujućeg gola nakon kornera baš je taj vjetar pomogao Crnogorcima da postignu gol", rekao je Grahovac za SportSport.ba, dodavši:

"Ne bih se složio da je ovakvom ishodu uzrokovalo i to što je selektor želio isprobati sve igrače. Sve su to kvalitetni igrači. U drugom poluvremenu kada smo prilimi dva gola, pogodili smo dvije stative i imali još dvije veoma dobre prilike. Tako da rezultat nije stvarni pokazatelj stanja na terenu. Oni su iskorisitli svoje šanse, a mi svoje mnogobrojne nismo. Očekujem da će sve bolje biti u kvalifikacijama protiv Bjelorusije".

Borac, nakon gostujuće pobjede nad Kozarom u prvom kolu Premijer lige, dočekuje na svom stadionu Leotar. Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine ističe da se Banjalučani u ovom susretu ne smiju opustiti.

"Puno nam znači što smo novu sezonu otvorili pobjedom i to u gostima. Leotar tradicionalno pruža dobre partije u Banja Luci, tako da se ne smijemo opuštati. Učinit ćemo sve da dođemo do pobjede. Prošle sezone smo srušili mnoge rekorde i neugodne tradicije, tako da se nadamo da ćemo biti prva ekipa koja će odbraniti titulu prvaka naše zemlje", dodao je Grahovac.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.