Granada do važne pobjede nad Espanyolom

Primera, 20. kolo

Granada do važne pobjede nad Espanyolom

Edmir Škorić

Nogometaši Granade savladali su Espanyol u drugom susretu zaostalog 20. kola španjolske Primere.

Granadi je ova pobjeda bila neophodna da dodatno osigura svoj opstanak u Primeri. Stoga su izabranici Abela Resina od prve minute igralo borbeno, čvrsto i odlučno. Znali su da bi im današnja tri boda donijela miran završetak prvenstva.

Neambiciozni gosti iz Katalonije bili su "gotovi" već nakon 35 minuta igre. Nigerijac Odion Ighalo dvaput je loptu slao iza leđa Cristiana Alvareza.

Tek je u devetoj minuti drugog dijela Didac Vila na asistenciju Baene smanjio prednost Granade, no do kraja susreta se rezultat više nije ni mijenjao.

Primera, 20. kolo:
Granada - Espanyol 2:1 (Ighalo 29, 35/ Vila 54)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.