Granada otpustila trenera

Granada otpustila trenera

Edmir Škorić

Španjolski nogometni prvoligaš Granada, odnosno njeni čelnici, otkazali su saradnju sa trenerom Fabricianom Gonzalezom.

Pedesetšestogodišnji Gonzalez, kojem je ovo bio jedini samostalni posao u karijeru, Granadu je preuzeo u martu 2010, godine dok se natjecala još u trećoj ligi. Doveo je klub u rekordnom vremenu do Primere, ali ove sezone u najelitnijem rangu ne ide baš najbolje Andalužanima.

U 2012. godini poraženi su triput zaredom i to od Real Madrida (5:1), Rayo Vallecana (2:1) i Espanyola (3:0). Trenutno su sedamnaesti na tablici.

"Nakon nedjeljnog sastanka između sportskog direktora Juana Carlosa Cordera i Fabriciana Gonzaleza odlučili smo raskinuti ugovor s trenerom što je bila bolna odluka za članove uprave. Granada zahvaljuje gospodinu Gonzalezu koji je ušao u povijest kluba budući da ga je uveo iz treće u prvu ligu", saopćio je klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.