Granadi i Getafeu tri boda

Primera

Granadi i Getafeu tri boda

Midhat Šljivak

U prva tri susreta 28. kola španske Primere pobjede su ostvarile ekipe Granade i Getafe, dok su Zaragoza i Osasuna odigrali susret bez pobjednika.

Granada je nakon 24. minute igre imala dva gola prednosti nad ekipom Sportinga iz Gijona. Martins je domaći tim doveo u prednost nakon tri minute igre, da bi za 2:0 pogodio Siqueira u 24. minuti. Potom su domaći fudbaleri čuvali dva gola prednosti, a gosti su uspjeli smanjiti rezultat u 91. minuti igre kada Drian Colunga pogađa za konačnih 2:1.

Getafe je s minimalnih 1:0 savladao ekipu Real Sociedada. Tragičar susreta je štoper gostiju Ivan Martinez koji je zatresao vlastitu mrežu  u 82. minuti susreta i tako donio tri boda Getafeau.

Susret bez pobjednika 1:1 odigrali su Zaragoza i Osasuna. Zaragoza je u 86. minuti preko Postige došla do vodstva od 1:0, no radost domaćih je trajala nepuna dva minuta, kada Roversio pogađa za boda Osasune u ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.