Grant: Abramoviču, zadrži Di Mattea na klupi!

Bivši trener Plavaca poručio bivšem šefu

Grant: Abramoviču, zadrži Di Mattea na klupi!

Midhat Šljivak

Bivši trener Chelseaja i čovjek koji je odveo londonske Plavce do njihvog prvog finala Lige prvaka 2008. godine Avram Grant, poručio je vlasniku tima Romanu Abramoviču da zadrži Roberta Di Mattea na klupi ekipe sa Stamford Bridgea.

"Roberto je zaslužio ostanak na klupi Chelseja bar još jednu sezonu. Došao je do finala Lige prvaka što je izgledalo kao nemoguća misija", rekao je Grant engleskim medijima.

Ipak, trenutni trener Partizana smatra kako je teško predviditi Abramovičev naredni korak.

"Abramovič ponekad ima različito mišljenje od svih. U moje vrijeme ušli smo po prvi put u historiji u finale Lige prvaka. Međutim, Roman je odlučio da mi ne ponudi ugovor nakon svih velikih pobjeda koje smo ostvarili. Mislim da bi Di Matteo trebao dobiti priliku nastaviti s poslom u Chelseaju", rekao je Grant.

Izraelski trener poražen je sa Chelseajem u finalu Lige prvaka 2008. godine u Moskvi, kada je Plavce savladao Manchester United, boljim izvođenjem penala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.