Grant: Begović je nadmašio očekivanja

Izraelski stručnjak oduševljen formom svog golmana

Grant: Begović je nadmašio očekivanja

Sjajne partije reprezentativnog golmana Bosne i Hercegovine Asmira Begovića na golu Portsmoutha nisu ostavile ravnodušnim nikoga u Premier ligi.

Begović je dobio priliku na golu Pompeya povredom Davida Jamesa, a ukazanu priliku je itekako znao iskoristiti. Nametnuo se vrlo brzo u prvi izbor trenera Avrama Granta, zaslužio je izbor u tim kola Premiershipa, a izabran je i za igrača mjeseca decembra u Portsmouthu.

Nekadašnji trener Chelsea Avram Grant oduševljem je napretkom Begovića.

"Asmir Begović napravio je mnogo više nego što smo to u klubu od njega očekivali. Nadmašio je svačija očekivanja, u to nema sumnje. Međutim, on je mlad igrač i sigurno je da ćemo ponekad biti potrebno da 'dođe do daha'. Tada moramo imati strpljenja s njim", kazao je izraelski stručnjak na kormilu Mornara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.