Grasshopper slavio u Zürichu, Hajrović strijelac

Švicarska Super liga, 26. kolo

Grasshopper slavio u Zürichu, Hajrović strijelac

Edmir Škorić

Sjajnu utakmicu odigrali su Zürich i Grasshoper u derbiju 26. kola švicarske Super lige, a gosti su na kraju slavili sa 4:2.

Grasshoper je uspio doći do pobjede na teškom gostovanju i izjednačiti se s Baselom na tabeli. Goste je u vodstvo doveo nesuđeni bh. reprezentativac Izet Hajrović, koji je u 12. minuti poentirao s bijele tačke. 

 

Srbin Milan Gajić koristi jedanaesterac za domaće, a isti igrač u 51. minuti donosi prednost Zürichu. Ipak, do kraja utakmice još jedan preokret. Veroljub Salatic je s dva pogotka izvukao čitav plijen Grasshopperu.

 

Danas su se još sastali Sion i Luzern, a tim u kojem igra i legendarni Italijan Gennaro Gattuso slavio je sa 2:1. Pogotke za Sion postigli su Leo Lacroix u 27. minuti, te Kyle Lafferty u 67. Jedini gol za pretposljednji Luzern postigao je Alain Wiss u 51. minuti.

 

Švicarska Super liga, 26. kolo:

Sion - Luzern 2:1 (Lacroix 28, Lafferty 67/ Wiss 51)

Zürich - Grasshoper 2:4 (Gajić 31 - penal, 51/ Hajrović 12 - penal, Lang 25, Salatic 63, 70)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.