Grbavica uskoro Mercedes Arena?

Gradi li se stadion Željezničara

Grbavica uskoro Mercedes Arena?

Stadion Fudbalskog kluba Željezničara na Grbavici uskoro bi mogao nositi ime Mercedes Arena.

Naime, prema pisanju Avazovog Sporta, konstruktori iz Njemačke su iznijeli svoj prijedlog oko izgradnje stadiona. To je da glavni sponzor ovog milionskog projekta bude njemačka fabrika automobila Mercedes, što automstski znači da bi se novi stadion trebao zvati Mercedes Arena.

Nijemci bi u ovaj projekt navodno uložili između 60 i 80 miliona eura. Na sjevernoj tribini bi bio izgrađen hotel sa pet zvijezdica, a na južnoj internat za igrače Željezničara.

Jedini uslov koji traže njemački investitori jeste da im se da koncesija na 35 godina, nakon čega bi FK Željezničar bio vlasnik ovog stadiona.

Također, pomoćni teren stadiona Grbavica bi trebao dobiti novi izgled. Umjesto jednog bila bi dva fudbalska terena, kao i trim staza, a u planu je izgradnja i manjeg hotela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.