Grci, inspirirani 2004., uzdaju se u onu "lopta je okrugla"

Selektor Santos i igrači vjeruju u čuda

Grci, inspirirani 2004., uzdaju se u onu "lopta je okrugla"

Edmir Škorić

Uloga potpunog autsajdera pripala je nogometašima Grčke uoči večerašnjeg okršaja s Njemačkom u četvrtfinalnu Evropskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini.

Grci bez kapitena Karagounisa ulaze u večerašnji susret s daleko kvalitetnijim protivnikom, selekcijom koja posljednjih godina slovi za najbolju u svjetskom reprezentativnom nogometu.

 

Izabranici Joachima Loewa prošli su takozvanu "grupu smrti" neokrznuti (tri pobjede) i napumpani su samopouzdanjem. Grci su se provukli u grupi A pored Rusije i Poljske, a njihov selektor, Portugalac Fernando Santos, zna što bi moglo biti ključno protiv Elfa.

 

"Naša snaga je inspiracija iz 2004. godine", izjavio je Santos, aludirajući pritom na osvajanje Eura u Portugalu, kada je Grčka savladala domaćina u finalu.

 

"Želimo da nam to bude izvor inspiracije i da napravimo isti ili barem približan uspjeh. Nemojmo zaboraviti da se svašta može dogoditi u 90 minuta igre", dodao je Santos.

 

Grčka i Njemačka svoj susret igraju u Gdanjsku na PGF Areni s početkom u 20:45 sati. Pobjednika očekuje okršaj u polufinalu sa boljim iz ogleda Engleska - Italija.

 

Prisjetimo se još i te "grčke godine"...

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.