Grčki savez: Niko od nas nije izazvao ni minimum tenzija

Saopštenje nakon meča u Zenici

Grčki savez: Niko od nas nije izazvao ni minimum tenzija

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak navečer odigrala je utakmicu bez golova protiv selekcije Grčke u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji.

Utakmicu na Bilinom Polju obilježila je paklena atmosfera na tribinama, a sve je kulminiralo incidentom koji se desio na kraju utakmice. Nakon što je došlo do koškanja između Edina Džeke i Kostasa Manolasa nastao je pravi haos na terenu, te je došlo i do fizičkog kontakta. NSBiH je zvaničnim saopštenjem poslao izvinjenje delegaciji Grčke, a danas je stigao i odgovor iz Fudbalskog saveza ove zemlje.

"Zvanično priznanje NSBiH o tome šta se dešavalo u Zenici je akt iskrenog i odgovornog priznanja za incidente koje je mogla vidjeti cijela Evropa. Naglašavamo da svaki pokušaj uključivanja grčkih igrača i navijača koji su gledali utakmicu u neprijateljskoj atmosferi kreiranoj od domačih navijača, koji su spriječili da se čuje naša himna, je nepracedan i predstavlja izvrtanje činjenica, kako bi se od počinioca napravili kao žrtve", navodi se u saopštenju, te dodaje:

"Nijedan član delegacije Grčke nije izazvao ni minimum tenzija koje su se dogodile. Naši fudbaleri su svoji rezultatima na terenu, klupskim i reprezentativnim, pokazali da su pravi ambasadori svoje zemlje i da prije svega poštuju fair play".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi