Predsjednik FK Željezničar u razgovoru za SportSport.ba

Gredić: Moramo pokazati investitorima da smo transparentni

Adnan Beganović

Sjednica Izvršnog odbora FK Željezničar održana je sinoć, a na istoj se razmatralo nekoliko izuzetno važnih tačaka. 

Centralni dio sjednice je bio izlaganje predstavnika poslovnih subjekata koji su izložili svoje viđenje sistema koji bi Željezničaru donio model održivog poslovanja, a kao temelj budućih uspjeha. Nakon sjednice Izvršnog odbora razgovarali smo sa predsjednikom kluba, Almirom Gredićem. 

"Centralna tema večerašnje sjednice Izvršnog odbora je prijedlog poslovnog modela na koji način FK Željezničar treba da funkcioniše u budućnosti. Pored članova Izvršnog odbora sjednici su prisustvovali i predstavnik navijača, predsjednik Skupštine i potpredsjednik Skupštine, iz razloga što želimo biti transparentni," rekao je Gredić i dodao: 

"Želimo taj model 12. januara predstaviti Skupštini. Moramo se prilagoditi novonastalim okolnostima. Ova priča traje već šest mjeseci, nije to ništa novo, nastavljamo tamo gdje smo stali. Ovo je dio priče koji će u narednom periodu biti vidljiv i egzaktan," rekao je Gredić. 

"Mi smo već usvojili model funkcionisanja kluba. Mi se moramo okrenuti unutarnjim resursima. Moramo se prilagoditi tržišnim prilikama i pokazati investitorima da smo transparentni. Ja se nadam da ćemo uz saglasnost Skupštine krenuti u tom smjeru," kaže Gredić. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.